Recept: frisse aardappelsalade met makreel

Aardappelsalade met makreel

Recept: frisse aardappelsalade met makreel

Ingrediƫnten voor 4 pers :

  • 400 g aardappelen (Charlotte of Belle de Fontenay), geschild en in blokjes
  • gerookte makreel 200 g

Voor de groentevinaigrette:

  • paar druppels citroensap
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 3- 4 eetlepels biologische olijfolie
  • dille, bieslook, peterselie, dragon en/of kervel

Kook de aardappelen net gaar en laat even uitdampen. Meng de witte wijnazijn met de olijfolie en de druppels citroensap. Snijd de verse groene kruiden fijn en voeg deze samen met fijngesnipperde sjalotje toe aan de vinaigrette. Meng ze nog warm, zodat de smaak goed kan intrekken, met de vinaigrette. Laat minstens een uur marineren, voeg peper en zout en meng dan pas ingrediƫnten door die zacht kunnen worden, of tijdens de bereiding vocht kunnen verliezen.

Tip: vervang de vinaigrette door een milde mosterddressing en garneer met augurken in blokjes.