27 mei Zonnige voorjaarsrabarber-bubbels!
Rabarber
Het is een heerlijk zwoel voorjaars-weekend en het moment om samen buiten te eten. Nodig je vrienden of familie uit en maak er een pre-zomerfeestje van met deze heerlijke lente-bubbel van rabarber-siroop met prossecco! En voor een non-alchololische variant is deze lekkere voorjaars-siroop van rabarber ook lekker met een spa-rood. Maak het drankje feestelijk af door te decoreren met eetbare bloemen uit de tuin.
Ingrediënten
voor een 1/2 liter
• rabarber 500 gr
• citroensap 1,5 el
• rietsuiker of biologische suiker ± 100 gr
•rozemarijn 4 takjes
• 800 ml water
Bereidingswijze Rabarbersiroop
Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, suiker en rozemarijn. Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
Zeef de rabarber en vang het sap op.
Giet de siroop in een afgekookte fles of weckpot, sluit zorgvuldig af en bewaar in de koelkast.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 personen
• rabarbersiroop
• 4 mooie glazen
• 1 fles gekoelde prosecco
• eetbare bloemen uit de tuin
Bereidingswijze Rabarberprocesso
Doe in elk glas een klein beetje rabarbersiroop. Vul het glas vervolgens met de gekoelde prosecco en decoreer met een eetbare bloem.
Proost!