Valentijns Bonbons met Frambozen-lavendeljam

Bonbons met frambozen-lavendeljam voor je Valentijn!

Valentijn

Ze zeggen altijd: ‘liefde gaat door de maag’. En niets is minder waar. Iets wat met aandacht en liefde gemaakt proef je! Wij doken in de voorraadkast  en vonden nog een paar potjes frambozenjam met lavendel. De jam maakten we afgelopen zomer met frambozen en gedroogde lavendel uit de moestuin. De jam gebruiken we graag in taartjes of lekker op brood, maar kan ook gebruikt worden als vulling in een bonbon.

Bonbon

De bonbons zijn makkelijk zelf te maken en in een leuke bonbons-mal in de vorm van een hart heb je meteen groots effect! Speciaal voor Valentijnsdag maakten we voor jou een kadowikkel om je bonbons extra feestelijk te verpakken. Je kunt de kadowikkel hier downloaden. Het recept voor de bonbons gevuld met frambozen-jam vind je hieronder.

Ingrediënten

  • frambozen-lavendeljam (of een jam naar keuze)
  • 200 gr. pure chocolade
  • siliconen bonbonvorm

Bereidingswijze

Breek de chocolade in brokjes. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie (een hittebestendige kom boven een pan met water). Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en zet deze evt op een handdoek. Laat de chocolade niet warmer worden dan 45 graden.Vul de siliconen bonbonvorm met de chocolade en laat afkoelen tot de chocolade hard wordt. Je kunt de vorm een kwartiertje in de koelkast zetten.

Schep vervolgens de frambozen-lavendeljam in een spuitzak met een kleine spuitmond. Spuit de jam op de chocolade bodem. Smelt nu de andere helft van de chocolade ook au bain-marie. Als deze gesmolten is kun je de vormpjes afvullen. Maak de randen schoon van de siliconen vorm en verwijder gemorste chocolade. Zet de vorm op een plank en laat de plank voorzichtig vallen zodat luchtbelletjes in de chocolade verdwijnen. Laat de bonbons afkoelen door ze weer in de koelkast te leggen. Als de bonbons hard geworden zijn kun je ze voorzichtig uit de siliconen bonbonvorm drukken. Bewaar de bonbons op een koele en donkere plek.

Tip: garneer evt met gedroogde lavendel of een beetje Fleur de Sel.