Smoothie van winterpostelein met banaan en munt

Groene smoothie van winterpostelein met banaan

Winterpostelein

Heb je even een goede vitamine boost nodig? Maak deze heerlijke en gezonde groene smoothie van Winterpostelein en banaan. De blaadjes zitten bomvol met vitamines en mineralen en zelfs omega 3 vetzuren. Het plantje is ook heerlijk in de gemengde vroege voorjaarssalade. Winterpostelein wordt het beste voor de winter gezaaid. Het plantje overleeft de winter met gemak (in tegenstelling tot de gewone postelein die helemaal niet tegen kou kan), en is op zijn best als de temperaturen in het voorjaar een beetje beginnen op te lopen.

De maand maart is vaak wel ook het einde van de winterpostelein. En is het daarna vaak snel gedaan met de pret, het plantje schiet makkelijk in bloei. Maar geen nood, je maakt deze groene smoothie ook met de spinazie, raapsteeltjes of veldsla die weldra geoogst kunnen worden! En in de zomer is er ook weer zomerpostelein te vinden.

Ingrediënten

voor 2 glazen

  • 2 handen verse (biologische) postelein
  • 2 bananen
  • verse munt
  • 300 ml amandelmelk
  • extra water om te verdunnen

bereidingswijze

Was evt. de winterpostelein. Voeg de winterpostelein, banaan, munt, en de amandelmelk bij elkaar in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde emulsie. Vind je de smoothie te dik voeg naar wens water of amandelmelk toe. Heb je de smaak te pakken?

Varieer met kokosmelk of voeg eens een van deze kruiden toe: Dille, Peterselie, Koriander, Citroenverbena, Basilicum. Of wat dacht je van een Wortel Sinaasappel Gember smoothie?