Charlotte aardappel

Nieuwe oogst: Charlotte en Violetta aardappels!

Aardappeloogst

Er zijn weer heerlijke jonge aardappelen op Tuinderij Eyckenstein! Tuinder Luuk heeft de eerste aardappelen alweer geoogst. We hebben verschillende soorten aardappels op de Tuinderij, zoals Belle de Fontenay, Carolus, Connect, Ditta, Frieslander, Raja,Rode Emmalie, Violetta en de favoriet van tuinder Luuk: de Charlotte aardappel, vanwege haar heerlijke smaak!

De Charlotte aardappel

Tuinder Luuk: ‘De Charlotte aardappel is een van mijn favoriete aardappelen. Het is een vastkokende aardappel uit 1981 en heeft een fijne smaak en lijkt qua smaak en consistentie op de Roseval, heeft een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm. De oogst is middenvroeg en de aardappel is goed te bewaren. Je kunt deze aardappel gebruiken om te koken, stomen en te bakken’.

De Violetta aardappel

De Violetta is een ‘vergeten groenten’ en als een kleurrijke oeraardappel populair bij chefkoks. Opvallend is de paarse kleur, de aardappel heeft een nootachtige smaak en is ovaal van vorm. De structuur is een vastkokende aardappel en geschikt om te stomen, roosteren en zelfgebakken frietjes uit de oven mee te maken. Ook is deze paarskleurige aardappel goed te combineren met de Charlotte aardappel. Lekker om te bakken of samen in een salade.

Recepten met aardappelen

Al zin gekregen om te koken met deze aardappels? Op onze blog hebben we al meerdere recepten staan met deze heerlijke aardappelen, waaronder een lekker recept met de Charlotte aardappel De aardappelen zijn vanaf nu ook op de kraam te verkrijgen

Verkoop van groente op de kraam

Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur.
Woensdag: 13.00 – 16.00 uur
Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg 264 achter, Maartensdijk