Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woo-checkout-field-editor-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the mollie-payments-for-woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Oogst uit eigen tuin | Recept: Charlotte aardappeltjes uit de oven met rozemarijn
Charlotte aardappel uit de oven

Charlotte aardappeltjes uit de oven met rozemarijn

Charlotte aardappelen

De Charlotte aardappel is een van de favoriete aardappelen van tuinder Luuk. Het is een vastkokende aardappel uit 1981 en heeft een fijne smaak en lijkt qua smaak en consistentie op de Roseval, heeft een gladde gele schil en een mooie gelijkmatige vorm. De oogst is midden-vroeg en de aardappel is goed te bewaren. Je kunt deze aardappel gebruiken om te koken, stomen en te bakken. Dit recept is een heerlijk bijgerecht.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 6-8 aardappeltjes
  • 3-5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse rozemarijn 1-2 takjes

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Was de aardappelen en de rozemarijn. Snijd de aardappeltjes in blokjes en verdeel deze in de ovenschaal. Als de aardappel nog jong met schil, anders even schillen. Hak de rozemarijn in kleine stukjes en strooi over de aardappels uit. Pers 2 teentjes knoflook over de aardappelen en verdeel de overige knoflook (heel) over de aardappelen. Bak de aardappelen ong. 30 minuten in de oven.

Tip: ook lekker met verse tijm