vegan ceasar salade met sperzieboontjes

Easy vegan ceasar salade met sperzieboontjes

In juni kunnen er al vroege sperziebonen geoogst worden. Heerlijk zijn de knapperige boontjes uit eigen tuin. De sperziebonen behoren tot de familie van de vlinderbloemigen (Leguminosae).

De vruchten worden peulen genoemd en komen in allerlei vormen voor. De gewone vorm vindt men bij de erwt en boon. Net als doperwten en tuinbonen zijn sperziebonen peulvruchten. Daar waar doperwten en tuinbonen gedopt moeten worden, kunnen sperziebonen in zijn geheel gekookt en gegeten worden. Wij maakten met de eerste sperziebonen deze ceasar salade en vervingen de kip door een vegetarische variant: SoChickensticks.

Vegan

SoFine heeft sinds kort deze SoChicken ‘kipsticks’ in het assortiment, een soort kruising tussen nuggets en schnitzel. En ken je het merk BioBandits al? Zij maakten een Vegan en Egg Free Mayo die net zo lekker is als de gewone mayonaise en dat komt doordat BioBandits deze mayo maakt zonder ei. Maar ze hebben wel alle andere ingrediënten in dit recept gehouden. Wil je ook een lekkere Vegan Ceasar Dressing maken, dan kan dit nu perfect met deze mayonaise van BioBandits. Je vind het recept van de Ceasar Salade met sperzieboontjes hieronder.

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 kleine krop Little Gem sla
  • 1 pakje SoChickensticks
  • 100 gr sperziebonen
  • kappertjes

Voor de croutons

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 2 flinke handen broodkruim of blokjes
  • flinke snuf zout

Voor de dressing

  • 2 el vegan mayonnaise (bij diverse supermarkten verkrijgbaar)
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Maak eerst de croutons. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de olijfolie in een pannetje, voeg de 2 geplette teentjes knoflook toe en verwarm gedurende 30 seconden op hoog vuur. Gooi knoflookteentjes weg en besprenkel met olijfolie over de broodkruimels strooi wat zout erover en schep door tot het brood goed is bedekt met de olijfolie. Bak het broodkruim gedurende 15-20 minuten, schep regelmatig met een lepel door.

Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Pers een teentje knoflook uit en meng deze door de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Zet de dressing apart.

Was de sperziebonen en dop de uiteinden. Kook de sperziebonen in water met zout in ongeveer 3-5 minuten beetgaar. Was de krop sla en snijd in stukjes en verdeel over 2 borden. Laat de sperziebonen uitlekken en verdeel over de sla.

Bak in een pan de SoChickensticks volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de SoChickensticks in stukjes en verdeel over de sla. Serveer met de dressing, kappertjes en de croutons.

Tip: je kunt de croutons ook vervangen door kant en klare croutons. Ook lekker: voeg een avocado toe aan de Ceasar Salad.

Kijk voor meer SoFine producten en recepten op www.sofine.eu