Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woo-checkout-field-editor-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the mollie-payments-for-woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Oogst uit eigen tuin | Frisse aardappelsalade met makreel
Aardappelsalade met makreel

Frisse aardappelsalade met makreel

Belle de Fontanay

De Belle de Fontenay is een Frans ras van uit 1885. Deze vroeg rijpe aardappel heeft een langwerpige knol, geel vruchtvlees, ondiepe ogen, en is redelijk vastkokend. De schil van deze aardappel is zeer glad en makkelijk te verwijderen na het koken. De Belle de Fontenay is een lekkere aardappel om te koken in de schil met een beetje boter; hij kan zowel warm als koud (in de salade) gegeten worden.  Een klassieke Franse salade aardappel, uitstekend geschikt voor deze aardappelsalade.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 400 g aardappelen (Charlotte of Belle de Fontenay), geschild en in blokjes
  • gerookte makreel 200 g

Voor de groentevinaigrette

  • paar druppels citroensap
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 3- 4 eetlepels biologische olijfolie
  • dille, bieslook, peterselie, dragon en/of kervel

Bereidingswijze

Kook de aardappelen net gaar en laat even uitdampen. Meng de witte wijnazijn met de olijfolie en de druppels citroensap. Snijd de verse groene kruiden fijn en voeg deze samen met fijngesnipperde sjalotje toe aan de vinaigrette.

Meng de aardappelen nog warm met de vinaigrette, zodat de smaak er goed kan intrekken. Laat minstens een uur marineren, voeg peper en zout en meng voor het serveren de makreel erdoor.

Tip: vervang de vinaigrette door een milde mosterddressing en garneer met augurken in blokjes.