recept Havermoutmopjes

Havermoutmopjes

Hebben jullie ons nieuwe seizoensmagazine Oogstfestijn al gezien? Het thema is deze keer Appelpluk en er staan een hoop lekkere recepten en leuke zelfmakers in. Zoals deze makkelijke, gezonde en smakelijke havermoutmopjes. En…ze zijn ook nog eens glutenvrij!

Ingrediënten

Oogst & shoppinglist

  • 2 zoete appels
  • 200 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 50 gr boter
  • amandelschaafsel
  • snuf kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C graden (hetelucht). Schil en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de havermout, amandelmeel, boter, zout en kaneel. Voeg een ei toe en kneed het tot een samenhangend geheel. Maak met vochtige handen balletjes van het deeg. Druk ze plat op een, met  bakpapier beklede, bakplaat zodat er een koekjesvorm ontstaat. Druk eventueel iets aan zodat de koekjes compacter worden. Bestrooi met amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Door de appel zijn de koekjes beperkt  houdbaar, bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen. Of leg gedroogde stukjes appel in de trommel, dan zijn ze langer houdbaar. De koekjes blijven wat soft, maar smaken heerlijk door de zoete stukjes appel met kaneel.

Papieren kadozakjes

Maak gelijk een flink aantal Havermoutmopjes, leuk om uit tedelen op school of kado te geven in een zelfgemaakt papieren kadozakje.Wil je weten hoe je zelf een papieren kadozakje maakt kijk dan in het Oogstfestijn magazine voor de tutorial op pagina 11. Je kunt het magazine downloaden via www.oogstfestijn.nl. We hebben ook vrolijke labels om aan de kadozakjes te hangen die we speciaal voor Oogstfestijn magazine hebben gemaakt. Download de vrolijke labels hier.