17 mei Snijbietquiche met geitenkaas
Snijbiet
Snijbiet is een ouderwetse bladgroente en is ook bekend onder de naam warmoes. Maar warmoes en snijbiet zijn niet helemaal identiek. Vaak wordt met snijbiet de variant met veel blad bedoeld, terwijl warmoes typisch dikke nerven heeft. Van warmoes at men vroeger alleen de bladstengels. Snijbiet hoort tot de familie van ganzevoetachtigen. Snijbiet bevat veel vitamine C en calcium en ijzer
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 kg snijbiet
- 1 ui gesnipperd
- 1-2 teentjes knoflook of bosje verse knoflookjes
- nootmuskaat, peper & zout
- 150 gr belegen geitenkaas
- couscous
- 4 eieren
- scheutje melk
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, Doe vervolgens de bladerdeeg in een springvorm (zelf deeg maken kan natuurlijk ook). Gebruik voor deze snijbiet quiche circa 1 kg snijbiet. Fruit in een wok een ui en knoflook glazig en doe de goed gewassen snijbiet erbij. Laat het op hoog vuur beetgaar worden. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe onderin de springvorm (Ø 22 cm) een dun laagje biologische couscous (neemt vocht op uit de snijbiet) en doe daarboven op het mengsel van snijbiet en ui. Rasp circa 150 gram belegen geitenkaas, roer circa de helft door het snijbiet mengsel in de springvorm en doe de rest bovenop.
Klop 4 eieren los met een klein beetje melk (met een beetje peper en zout) en giet dit mengsel door de snijbiet. Zet de quiche op een voorverwarmde oven van 200 graden. In circa 45 minuten is de snijbietquiche klaar.
Eetsmakelijk!