Zoete tamme kastanjepuree

Zoete kastanjepuree

Tamme kastanjes

Het is volop herfst en dan zijn er weer tamme kastanjes! Een vriendin heeft zelfs 2 grote bomen in de tuin staan en komen vaak om in de kastanjes. Ook dit jaar maakten we er weer een aantal lekkere recepten mee, waaronder deze tamme kastanje puree. De kastanjes hebben van zichzelf al een zoete smaak, je hoeft er dan ook weinig aan toe te voegen voor deze puree. Heb je niet meteen tijd om de kastanjes te verwerken in een puree of om te poffen bewaar ze dan in een droge mand op een koele plaats. Kastanjes zijn niet lang vers te houden en schimmelen snel, tenzij ze onder een laag blad liggen, dan blijven ze wel tot in de winter vers

Ingrediënten

  • ± 500 gram verse tamme kastanjes
  • 500ml melk
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Pel eerst de kastanjes.Het makkelijkst is om de kastanje kruislings in te snijden met een scherp mesje en dan te pellen. Doe de tamme kastanjes samen met de melk en vanille in een pan met stevige bodem. Breng alles aan de kook.

Zet het vuur zacht en plaats er half de deksel op. Laat ong. 20 á 30 minuten zachtjes koken totdat de kastanjes zacht zijn en de melk een beetje is ingekookt.

Doe de zachte kastanjes met de melk in een keukenmachine en mix tot je een stevige puree hebt. Wanneer de puree iets te vast is voeg evt. extra warme melk toe.

Tip: Heb je een flinke oogst tamme kastanje dan kun je de puree makkelijk invriezen voor later gebruik. Lekker met spruitjes, wild en gevogelte. Of maak een chocolade-kastanjepuree taart.