Feestelijke rabarber stapeltaart

Wij zijn live! En dat vieren we met deze feestelijke rabarbertaart!

We zijn live!

Yeah! We zijn eindelijk live en dat vieren we met deze feestelijke rabarber stapeltaart! De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de website van Oogst uit eigen tuin. En we hebben alvast een aantal heerlijke recepten en leuke tuin -en zaai-tips voor je klaargezet. Oogst uit eigen tuin is een Food & Inspiratieblog vol heerlijke recepten van het seizoen, geïllustreerd en gefotografeerd op Tuinderij Eyckenstein. De recepten op de blog zijn van tuinder Luuk Schouten, de vrolijke illustraties van Karen Weening en de fotografie van Suzanne Paap.

Wil je op de hoogte blijven?

Als je op de hoogte wilt blijven van lekkere seizoens recepten en tips en inspiratie voor je eigen tuin volg ons dan op Facebook of Instragram. Hier zullen wij wekelijks een tip of lekker seizoensrecept posten. Ben je nieuwsgierig naar de mooie moestuin van Tuinderij Eyckenstein, kom gezellig langs! Van mei t/m oktober hebben we verkoop van groenten op de tuin op woensdag van 13.00u – 16.00u en zaterdag van 10.00u – 16.00u.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het is weer volop rabarber-tijd, daarom delen we het recept van deze feestelijke rabarber-taart met jou! Ook laten we je zien hoe je zelf je eigen rabarber-frambozen-jam kan maken.

In de feestelijke stapeltaart word rabarber-curd gebruikt, wil je weten hoe je die zelf kan maken?

Feestelijke Rabarbertaart

Wil je meteen zien hoe je de stapeltaart met mascarpone room moet maken?

Ingrediënten

voor 3 potten jam

 • 500 gr rabarber
 • 250 gr frambozen
 • 250 gr geleisuiker
 • 1 citroen
 • 3-4 lege jampotten

Bereidingswijze Rabarberjam

Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukjes. Bewaar een paar stengels rabarber en een handjevol frambozen voor de garnering van de taart. Meng de rabarber met de frambozen en de suiker in een ruime pan en breng langzaam onder voortdurend roeren aan de kook.

Verdeel de jam over de schoongemaakte potjes, sluit ze af en de potten ondersteboven op een schone theedoek. Laat afkoelen. Gebruik 1-2 potjes rabarber-frambozenjam voor de taart.

Ingrediënten

voor 3 potten jam

 • biscuitdeeg 1 pak
 • 500 gram mascarpone
 • 4 flinke lepels rabarbercurd of lemoncurd
 • 1-2 potjes rabarber-frambozen-jam
 • paar stengels verse rabarber
 • frambozen voor de topping
 • eetbare bloemen (bv viooltjes)

Bereidingswijze Rabarbertaart

Bak eerst de 2 biscuitdeeg taarten volgens gebruiksaanwijzing, zie verpakking, in een springvorm van ± 22 cm.

Doe de mascarpone in een mengkom en mix er de vloeibare slagroom doorheen totdat je een mooi lobbig mengsel hebt. Dan spatel je er de (rabarber/lemon)-curd doorheen.

Snijd de 2 taarten horizontaal doormidden. Verdeel over de binnenkant de zelfgemaakte rabarber-frambozenjam. En voeg hier vervolgens de mascarpone crème overheen. Leg de bovenzijde van de taart hier op. Leg vervolgens de volgende gehalveerde taart erop en verdeel hier de overige jam op samen met de mascarpone crème. Sluit de bovenste taart met de deksel (de andere helft).

Nu kun je de buitenzijde van de taart insmeren met de mascarpone crème . Als je de hele taart bedekt hebt met de mascarpone crème kun je de bovenzijde versieren met stukjes (kort gekookte) rabarber, verse frambozen en eetbare bloemen.