Raberber-bubbels van rabarbersiroop en prosecco

Zonnige voorjaarsrabarber-bubbels!

Rabarber

Het is een heerlijk zwoel voorjaars-weekend en het moment om samen buiten te eten. Nodig je vrienden of familie uit en maak er een pre-zomerfeestje van met deze heerlijke lente-bubbel van rabarber-siroop met prossecco! En voor een non-alchololische variant is deze lekkere voorjaars-siroop van rabarber ook lekker met een spa-rood. Maak het drankje feestelijk af door te decoreren met eetbare bloemen uit de tuin.

Ingrediënten

voor een 1/2 liter
• rabarber 500 gr
• citroensap 1,5 el
• rietsuiker of biologische suiker ± 100 gr
•rozemarijn 4 takjes
• 800 ml water

Bereidingswijze Rabarbersiroop

Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, suiker en rozemarijn. Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
Zeef de rabarber en vang het sap op.

Giet de siroop in een afgekookte fles of weckpot, sluit zorgvuldig af en bewaar in de koelkast.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen
• rabarbersiroop
• 4 mooie glazen
• 1 fles gekoelde prosecco
• eetbare bloemen uit de tuin

Bereidingswijze Rabarberprocesso

Doe in elk glas een klein beetje rabarbersiroop. Vul het glas vervolgens met de gekoelde prosecco en decoreer met een eetbare bloem.

Proost!