Oogstfestijn kruideneditie

Oogstfestijn! Ga fris het voorjaar in!

Oogstfestijn: ga fris het voorjaar in!

De kruiden in het voorjaar hebben krachtige eigenschappen en helpen je bij de grote voorjaarsreiniging van zowel je lichaam als je huis. Vandaar dat deze Oogstfestijn in het teken staat van voorjaarskruiden. We laten je zien hoe veelzijdig kruiden kunnen zijn. Van een heerlijke lunch met een verkwikkende kruidenthee of een reinigende smoothie. Tot zelfgemaakte schoonmaakmiddelen, geurende kruidenboeketten en geurkaarsen voor een schoon en geurig huis.

 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het magazine hier downloaden:

Maak een feest van wat de natuur je geeft!

Het magazine Oogstfestijn is een mix van ‘lekker bezig zijn in de natuur’, ‘DIY’, ‘lekker eten’ en ‘mooie natuurlijke producten’. Onder de noemer: ‘Maak een feest van wat de natuur je geeft’.

Kruiden zijn onmisbaar in de keuken en heerlijk om mee te koken. En voorjaarskruiden kunnen we inzetten om afvalstoffen uit onze huid, bloed, organen en hersenen te verwijderen en om te helpen tegen voorjaarsmoeheid. Voor deze editie van Oogstfestijn zijn we dus op onderzoek gegaan en hebben we een aantal kruiden voor je op een rijtje gezet.

Bomvol leuke decoratie en verfrissingtips!
Naast voorjaarstips van tuinder Luuk voor je moestuin vind je in het magazine ook diverse leuke downloads zoals leuke kruidenzaadzakjes en geïllustreerde posters.

Download bijvoorbeeld de leuke kruidenlabels om aan je zelfgemaakte geurkaarsen te hangen. En verfris je huis met een zelfgemaakte kamerspray of een geurig kruidenboeket. De stappenplannen vind je in het magazine.

Illustrator Marloes Veelenturf  en vormgever Bente van Gent hebben leuke kruidenposters gemaakt, waaronder de ‘Lentekriebels’ poster. Download deze gratis en print ze op mooi papier. Leuk om in te lijsten of met washi tape op te hangen.

En natuurlijk hebben we diverse kruiden recepten voor je. De recepten uit het magazine staan ook op oogstuiteigentuin.nl. Neem snel een kijkje in ons Oogstfestijn het magazine.

Of kijk op onze blog voor meer recepten. Wat vind je bijvoorbeeld van het recept: Kruidenomelet met veldsla, zalm en avocado?