Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woo-checkout-field-editor-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the mollie-payments-for-woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Oogst uit eigen tuin | Pittige waterkers pesto
Zelfgemaakte pittige waterkers pesto

Pittige Waterkers-pesto

Pittige waterkers-pesto met munt

Waterkers

In maart wordt waterkers gezaaid. Waterkers heeft een beetje een peperachtige smaak, het heeft een bloedzuiverende werking en bevordert de stofwisseling. De blaadjes met hun pittige smaak zijn prima rauw te verwerken in salades en soepen, maar geven ook smaak aan bereidingen met kwark of dips. Waterkers bevat echter veel nitraten, net als spinazie. Eet er dus niet te veel van.

Ingrediënten

  • 40 gr waterkers
  • handje rucola
  • 15 gr munt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • handje pijnboompitten geroosterd
  • 40 gr parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Hak de waterkers, munt, rucola, kappertjes en knoflook eerst fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens stapgewijs de olijfolie (gedoseerd, liever minder dan teveel), pijnboompitten en naar smaak peper en zout toe. Het moet een grove pesto worden. Voeg als laatste de geraspte kaas toe.

Doe de waterkerspesto in een schone glazen pot en dek af met een dun laagje olie voor langere houdbaarheid. De pesto is ongeopend ongeveer 2 maanden houdbaar, na opening kun je de pesto het beste in 1 week opmaken.