Gebakken knolselderij met peer en blauwe kaas

Gebakken knolselderij met peer en blauwe kaas

selderij

Er zijn drie soorten selderij; snijselderij, knolselderij en bleekselderij. Snijselderij heeft een pittige smaak en wordt veel gebruikt in wintergerechten. Knolselderij leent zich goed voor soepen of rauwkostsalades en bleekselderij kun je licht koken als groente of rauw eten. In verschillende culturen is knolselderij al sinds 2000 jaar een bekend geneesmiddel. Het is bevorderlijk voor de eetlust en de spijsvertering.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 knolselderij
  • olijfolie om in te bakken + besprenkelen
  • 2 zachte handperen
  • 1 bakje rucola
  • 200 gr blauwe aderkaas
  • peper & zout

bereidingswijze

Was de knolselderij goed en verwijderd het zand. Snijd hem in grove stukken. De knolselderij kan zowel geschild als ongeschild gebruikt worden. Besprenkel de stukken knolselderij met olijfolie en strooi er wat peper en zout over en meng dit goed. Bak de knolselderij op hoog vuur in een koekenpan tot ze een mooie bruine korst krijgen. Laat de knolselderij afkoelen.

Schil ondertussen de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in partjes of dunne plakjes. Leg de rucola mooi op de borden. Verdeel hierover de gebakken knolselderij en de peer. Brokkel de kaas erover en besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper over.

Een lekkere wintersalade als voor of tussengerecht. Of serveer de salade als licht hoofdgerecht met een stevig brood.

Tags:
, ,