01 okt Hummus met spicy kruiden en pompoen
Oogstfestijn pompoen kerstdiner editie
Oogstfestijn de pompoen editie is uit en is dit keer een echte feesteditie met tips en inspiratie voor de kerstdagen. Ook staan er weer een hoop lekkere recepten en zelfmakers voor een feestelijke kersttafel in. Dit recept is alvast een voorproefje!
Hummus
Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken. Maar tegenwoordig erg populair in andere delen in de wereld. Hummus is een puree op basis van kikkererwten, tahin en olijfolie. Te combineren met andere ingrediënten zoals knoflook, zongedroogde tomaatjes of zoals in ons geval pompoen! Enjoy deze lekker hummus te serveren met pitabrood of Libanees platbrood.
Ingrediënten
Oogst & shoppinglist
- 1 kleine pompoen(ongeveer 500 g)
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- ½ citroen, geperst
- 2 el tahinepasta
- 1 tl gemalen komijn
- peper & zout
- 1 blik kikkererwten, a 400 gr uitgelekt
- pitabrood en/of paprika
Bereidingswijze
Snijd pompoen doormidden en verwijder het vruchtvlees en de pitten. Verwarm de oven voor op 200˚.Schil de pompoen en snijd in blokjes. Doe de pompoen op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over en een snufje zout. Pers de knoflook erboven uit.. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten zacht.
Laat afkoelen. Doe de pompoen in een keukenmachine Voeg het citroensap, tahinapasta, komijn en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper & zout en meng tot een smeuïjge pasta – voeg meer olijfolie toe als de hummus te dik is. Serveer met een pitabrood en/of rode en gele paprika.