Liefdevol recept: kardemom – rozenlatte met espresso

Rozenlatte

Ben jij een koffieliefhebber? Maak dan eens deze rozenlatte met rozenwater, espresso en opgeklopte melk. Net even anders door het rozenwater die het een bloemige smaak geeft! Maak je eigen rozenwater van onbespoten rozen of gebruik een rozenwater die geschikt is om te verwerken in levensmiddelen. Wij gebruikten Nielsen-Massey Rosewater gekocht bij Dille & Kamille.

Op Oogst uit eigen tuin  vind je meer recepten waarbij  je het rozenwater kan gebruiken zoals de Panna cotta of bietenbrownies!

Kardemom

We hebben in de rozenlatte kardemom gebruikt ook wel de de koningin van de specerijen genoemd.  Kardemom kan worden gebruikt in verschillende gerechten en toepassing. Zowel is hartige en zoetige gerechten als in drankjes! Kardemom word vaak gebruikt in Indiase kruidenmengsel, maar ook dichterbij huis zoals in onze Nederlandse speculaas- en koekkruiden.

Een ander liefdevol recept proberen?
Bekijk deze heerlijke Panna cotta met rozenwater!

Ingrediënten

Gesuikerde rozenblaadjes

  • zaden van 6 kardemompeulen,
    licht geplet  of 1 tl kardemompoeder
  • 2 el gedroogde rozenblaadjes
  • 1 kopje melk
  • ½ kopje room
  • 2 el biologische rietsuiker
  • 1 tl rozenwater
  • espressokoffie

Bereidingswijze rozenlatte met kardemom

Verwarm de melkroom en kardemom in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Roer de suiker erdoor totdat deze is opgelost. Als het kookt haal dan de pan van het vuur.

Voeg vervolgens een scheutje rozenwater toe. Let op: voeg liever iets te weinig rozenwater toe en proef even, het kan namelijk al snel te geparfumeerd worden. Zet een kopje espresso (evt. een dubbele voor een sterkere variant.) Decoreer met rozenblaadjes.

De basis van dit recept is geïnspireerd op de kardemom-rose iced latte via Localmilkblog.com

oogstfestijn pompoen editie

Meer Feestelijke recepten vind je in de pompoeneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!