Feestelijk recept pompoenschotel met kip

Heerlijk hoofdgerecht met oranje Hokkaido

Dit feestrecept met pompoen heeft een oosters tintje dankzij de Ras el Hanout kruiden. Voor dit recept hebben wij de Hokkaido pompoen gebruikt. Op tuinderij Eyckenstein staat eigenlijk er altijd een vak vol met pompoenen, waaronder de Oranje Hokkaido. Dankzij de dunne schil hoeft je deze niet te schillen bij het koken.

Ingrediënten

Oogst & shoppinglist

  • 4 kippenbouten
  • 1 Hoikkado pompoen
    (ongeveer 500 gr)
  • 3 tenen knoflook
  • 3 rode uien
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico olie
  • 2 tl Ras el Hanout kruiden
  • 2 takjes salie
  • peper & zout

Bereidingswijze

Kruid de kip met de Ras el Hanout kruiden, peper en zout. Bak de kip van te voren in een bakpan rondom aan. De kip moet langer garen dan de pompoen. Daarom is het handig om de kip eerst even aan te braden.

Maak ondertussen de pompoen schoon, snij het doormidden en verwijder het vruchtvlees en de pitten. Snij de pompoen vervolgens in kleine parten en snij met een dunschiller de schil eraf. Leg de pompoen op de bakplaat. Pel de ui, snij in dunne partjes en verdeel ook over de bakplaat bij de pompoen.

Maak de olie door de salie fijn te snijden. Doe de olijfolie met de balsamico-olie in een kom. Voeg de fijngesneden salie toe en pers de teentjes knoflook er boven uit. Klop dit met olie door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kip toe aan de pompoen, rode ui en besprenkel met de olie. Bak in de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree en een groene salade.