Liefdevol recept: Panna cotta met rozenwater en gesuikerde rozenblaadjes

Liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag, toch? Met deze Panna Cotta met gesuikerde rozenblaadjes zal je vast en zeker het hart van je liefje veroveren. Wij hebben deze panna cotta met rozenwater gemaakt omdat februari in de het teken staat van de roos, toepasselijk toch? Zie ook onze andere liefdevolle recepten voor deze rozen dagen.

Gesuikerde rozenblaadjes

Speciaal voor dit recept hebben we deze gesuikerde rozenblaadjes gemaakt. Hiervoor heb je eetbare bloemen(rozen) nodig, wij hebben onze rozen bij rozen.nl vandaan gehaald. Maak de gesuikerde rozenblaadjes bij voorkeur een dag van te voren zodat ze goed kunnen drogen. Je kan de rozenblaadjes gebruiken om de Panna cotta en rozentaart om te decoreren of om te snoepen natuurlijk!

Heb je dit heerlijke hoofdgerecht al gezien?
Een Salade met rozenval aardappeltjes en groene asperges.
Zo maak je je valentijnsdiner helemaal compleet!

Ingrediënten 

  • 2- 4 eetbare of biologsiche rozen  (rozen.nl)
  • 1 eiwit
  • fijne suiker (biologisch)

Bereidingswijze gesuikerde rozenblaadjes

Pluk de blaadjes voorzichtig van de rozen, zorg dat ze niet scheuren. Doe de suiker alvast in een kommetje en bekleed een grote bakplaat met bakpapier. 

Klop het eiwit luchtig door, maar niet stijf.  Strijk met een fijn kwastjein met een kwastje aan een zijde. eiwit over de rozenblaadjes, voor en achterzijde. Bestrooi de blaadjes met suiker of doop ze erin, schud het teveel eraf. Leg de gesuikerde blaadjes op een bakplaat bekled met een vel bakpapier en zet op een warme, droge plek tot het blad hard en krokant is geworden en de suiker volledig droog is.

Laat ze bij voorkeur een dag goed drogen. Of doe ze in de oven op een 2 uur op de laagste stand, 35 graden Maak de gesuikerde rozenblaadjes bij voorkeur een dag van te voren zodat ze goed kunnen drogen Bewaar de gesuikerde rozenblaadjes in een luchtdichte verpakking. Ze kunnen het beste binnen 7 tot 10 dagen worden gebruikt.

Voor de veganistische variant los het de suiker op in het water. Bestrijk de bloemblaadjes aan beide zijden met de suikersiroop en leg de bloemblaadjes ook op een met bakplaat bekleed met bakpapier te drogen.

Deze techniek kun je ook gebruiken voor andere eetbare bloemen en kruiden. Denk bijvoorbeeld aan gesuikerde viooltjes of  Oostindische kers.

Ingrediënten 

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 80 gr  Mascarpone
  • 1 tl Rozenwater

Bereidingswijze panna cotta

Breng de room en suiker in een pan met zware bodem zachtjes aan de kook tot de suiker is gesmolten. Doe in een aparte kom de gelatineblaadjes in koud water en laat ong. 5 staan totdat de gelatine zacht is. Voeg de gelatine aan de room toe en roer goed door. Voeg vervolgens de mascarpone en 1 theelepel rozenwater toe en mix tot een glad mengsel. Doe de panna cotta room in 2 mooie glazen en laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

Serveer de Panna cotta met gesuikerde rozenblaadjes.

oogstfestijn pompoen editie

Meer Feestelijke recepten vind je in de pompoeneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!

Tags:
, ,