Feestelijk recept: marscarpone-pompoenmousse

Feestelijk

De dagen worden korter en we komen weer steeds dichter bij de feestdagen. Wij willen je alvast inspireren. Dit heerlijke toetje is perfect voor de feestdagen, je kunt de mousse makkelijk een dag van te voren klaar maken en alvast bewaren in de koelkast. als je het dan gaat uitserveren kun je de slagroom toevoegen.

Ingrediënten

Oogst & shoppinglist

  • 400 gr Butternut pompoen
  • olijfolie
  • snufje zout

Bereidingswijze Pompoenpuree

Verwarm de oven voor op 200˚. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Doe de pompoen op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over en een snufje zout. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten zacht. Hussel halverwege de pompoen even zodat deze niet aanbakt. Pureer de pompoen met staafmixer.

Spicy Kruidenmix

8 tl kaneelpoeder, 4 tl gemberpoeder, 2 tl. Gemalen kruidnagel,
2 tl gemalen piment. 2 tl gemalen kardemon, 1 tl gemalen nootmuskaat.

Deze mix is lekker bij verschillende herfst gerechten. Maak het je dus zelf eenvoudig door deze kruidenmix in een iets grotere hoeveelheid te maken dan heb je deze mix altijd bij de hand. Meng alle specerijen in een kommetje en bewaar het in een afsluitbaar potje.

Nu je de pompoenpuree en de kruidenmix hebt gemaakt kan je gaan beginnen aan de mousse.

De kruidenmix en pompoenpuree worden beide ook gebruikt in het recept van de spicy chai latte!

Ingrediënten

Oogst & shoppinglist

    • 2 el biologische suiker
    • 250 gr mascarpone op kamertemperatuur
    • 3 verse eieren
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 4 el pompoenpuree
    • 1 theelepel spicy pompoenkruidenmix (zie recept Spicy Pumpkin Chai Latte)
    • Amaretti-koekjes
    • kaneelpoeder

Bereidingswijze Mousse

Splits de eierenen zet de eiwitten apart. Klop vervolgens eerst de mascarponeroom. Voeg de mascarpone en suiker toe aan de eierdooiers en klop met een garde tot een romige massa. Voeg vier flinke eetlepels pompoenpuree en een theelepel Spicy kruidenmixtoe aan de mascarponeroom en meng goed door elkaar.

Doe de eiwitten in een glazen of metalen schaal. Zorg dat de schaal en garde goed schoon zijn. Ontvet de schaal en je mixer en garde eventueel met citroensap. Voeg een zakje vanillesuiker geleidelijk toe en klop de eiwitten stijf. Ga door met kloppen tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan. Voeg vervolgens de mascarponeroom toe aan de eiwitten en spatel er luchtig doorheen. Verdeel over 4 glazen en voeg er Amaretti-koekjesaan toe.

Meng mascarpone met wat vanillesuiker en doe een flinke dot room op de mousse. Strooi er wat kaneelpoeder op

Tip: je kunt de mousse makkelijk een dag van te voren klaar maken en alvast in glaasjes uitschenken. Bewaar de mousse dan koel en doe bij serveren pas de slagroom erop.

Ook lekker: drenk de Amaretti-koekjes in een beetje Grand Marnier of Amaretto.