Recept: zomerse bieten galette met geitenkaas en rozemarijn

De Fransen die weten wel hoe je makkelijk en snel een lekkere hartige of zoetige taart bakt. Ze verkopen het deeg gewoon kant en klaar in de supermarkt! Het bladerdeeg is mooi opgerold verpakt en meteen klaar voor gebruik. Je rolt het zo uit en vult het met een zoete of hartige vulling en vouwt de uiteinden naar binnen. Beetje opgeklopt ei over de deegrand heen smeren en hup de oven in. Binnen een half uur minuten staat je galette op tafel. In Frankrijk liggen de supermarkten er vol mee, met hartige en zoete bladerdeeg op rol. In Nederland moet je wel even zoeken, maar is het ook wel te verkrijgen. Je kunt natuurlijk ook meerdere losse plakjes bladerdeeg gebruiken. Wij maakten dit recept in Frankrijk op de camping. De hartige taart bakten we in de Dutch Oven op houtskool. Superleuk om te doen, op de camping je eigen hartige of zoete taart bakken! Je kunt deze zomerse bieten galette ook gewoon thuis bakken in je eigen oven. Voor dit recept gebruikten we rode en gele bietjes vers van het land.

Ingrediënten

Oogst

Voor 1 galette (ong 4 pers)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 voorgekookte bietjes
  • 100 gr. verse geitenkaas
  • verse rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 el Balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 los geklopt ei

 

 

Bereiding

Snijd de bietjes in partjes. Meng ondertussen de olijfolie, Balsamicoazijn met de fijngesneden rozemarijn en voeg toe aan de bietjes. Breng op smaak met peper en zout en laat even marineren. Verwarm de oven voor op 200˚C. Rol de bladerdeeg rol uit en leg het in een springvorm. Verdeel het bietenmengsel over de taart en verkruimel de geitenkaas erover.  Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en bestrijk met het los geklopte ei. Garneer de galette evt. met nog wat extra fijngesneden rozemarijn. Bak de galette in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Serveer met een eenvoudige rucola salade met gemarineerde bietjes, rode ui en walnoten. Heerlijk als lunch of diner op een mooie zomerse avond.

Meer recepten vind je in de kruideneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!