28 jan Recept: spicy chai latte
Pompoen Chai Tea Latte
Chai thee is een populair drankje wat uit India komt en is daar bijna op elke straathoek te verkrijgen.
Er zijn verschillende recepten voor chai thee. De meest gebruikte is op basis van zwarte thee, melk en water, gecombineerd met verschillende specerijen zoals: gember, kardemom, kaneel, steranijs, venkelzaad, zwarte peperkorrels, nootmuskaat en kruidnagel.
Vaak wordt de latte wat zoeter gemaakt met suiker of vanille. Wij hebben het recept een lekkere pompoen twist gegeven. Enjoy van deze warme spicy chai latte. Een lekker drankje voor deze koude winterdagen.
In dit recept moet je vooraf de spicy kruidenmix en pompoenpuree
maken, check hier hoe je die moet maken
Ingrediënten
Oogst & shoppinglist
- 400 gr Butternut pompoen
- olijfolie
- snufje zout
- 2 tl spicy pumpkinkruidenmix
- 400 ml melk
- 100 ml melk om op te schuimen
- 1 tl vanille-extract
- 200 ml sterke Chai thee
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200˚. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Doe de pompoen op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over en een snufje zout. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten zacht. Hussel halverwege de pompoen even zodat deze niet aanbakt. Pureer de pompoen met staafmixer.
Verwarm de melk met 4 flinke eetlepels pompoenpuree. Voeg de spicy kruidenmix en vanille extract toe en breng aan de kook. Zet ondertussen de Chai thee.
Verdeel de thee over 4 glazen of mokken. Giet de warme pompoenmelk erover. Schuim vervolgens de overige melk op in een melkopschuimer en verdeel het melkschuim over de Spicy Pumpkin Chai Latte. Strooi er wat kruidenmix erover