voorjaarskruiden

Free download: poster met voorjaarskruiden uit eigen tuin

voorjaarskruiden

Voorjaarskruiden

Het is volop voorjaar en dat betekend dat je flink wat kruiden kunt zaaien in je tuin. Er zijn zoveel verschillende kruiden, maar met deze kruiden kun je in de keuken flink voorruit. Oogstuiteigentuin.nl maakte speciaal voor jou deze poster met voorjaarskruiden uit eigen tuin. Je kunt de poster hier downloaden.

In de maand juni kun je nog steeds zaaien in de tuin of kas, maar ook is er al een hoop te oogsten.

Basilicum

Zaaien onder glas van maart t/m juni, zaaien buiten/verplanten mei t/m juli, lekker in salade met feta of mozzarella en tomaat en smaakmaker in diverse Italiaanse gerechten of maak een heerlijke basilicum-pesto en serveer met flatbreadpizza’s of Italiaanse courgettesoep.

Bieslook

Zaaien onder glas van maart t/m mei, zaaien buiten/verplanten april t/m augustus, lekker met een botersausje over witte asperges of met zalm of in een groene salade met yoghurt-tuinkruidendressing.

 

Dille

Zaaien onder glas in april, zaaien buiten/verplanten april t/m juli, lekker in een vispotje of in een frisse voorjaars salade met aardappel en makreel.

Koriander

Zaaien onder glas maart t/m mei, zaaien buiten/verplanten mei t/m juli, koriander heeft een sterke en kruidige smaak, sommige mensen vinden dit kruid zelfs wat ‘zepig’ smaken, koriander wordt veel gebruikt in de oosterse en Aziatische keuken.

Munt

Zaaien onder glas maart t/m april, zaaien buiten/verplanten april t/m augustus, munt is heel veelzijdig en kan in zowel zoete als hartige gerechten, in het recept spinaziesoep maakten wij gebruik van munt, een lekkere en spannende combinatie.

Oregano

Zaaien onder glas maart t/m mei, zaaien buiten/verplanten mei t/m juni, heerlijk in Italiaanse gerechten als pasta, zoals onze spaghetti met kersentomaatjes en oregano.

Platte peterselie

Zaaien onder glas februari t/m juli, zaaien buiten/verplanten april t/m juli, heerlijk een salade met jonge tuinbonen en feta.

Rozemarijn

Zaaien onder glas februari t/m mei, zaaien buiten/verplanten mei t/m juni, rozemarijn is een heerlijk geurend en kruidig kruid en een echte smaakmaker! Favoriet van tuinder Luuk zijn de Charlotte aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn.

Salie

Zaaien onder glas februari t/m april, zaaien buiten/verplanten april t/m juni, Salie is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken, lekker als salieboter, of gefrituurde salieblaadjes met een stukje kalfvlees.

Tijm

Zaaien onder glas maart t/m mei, zaaien buiten/verplanten mei t/m juli, lekker in met gebakken aardappelen uit de oven of in een herfsttaartje met pompoen en geitenkaas.

Meer handige moestuintips en kruidenweetjes
vind je in de voorjaarskruiden editie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!