Leuke DIY’s met Papieren bloemen

Speciaal voor Oogstuiteigentuin.nl maakten we deze leuke Papieren bloemen en bedachten we een aantal leuke DIY’s ermee. De bloemen die we hebben geïllustreerd zijn allemaal eetbare bloemen: de Stokroos, Komkommerkruid, Goudsbloem, Zinnia’s en Cosmea. Leuk hé! Maak er leuke taartstekers mee, zoals wij hebben gemaakt voor het Lente Panna Cotta taartje met gestoofde rabarber. Of maak je eigen bloemen-decoratie door van droogklei een mooie bloemenstandaard te maken. Prik hierin de gemaakte bloemstekers en je hebt je eigen bloemenboeket die extra lang kan blijven staan! Of maak je eigen Lente bloemenslinger. Deze leuke slinger vind je in de webshop van Oogstuiteigentuin. De bloemen zijn dan gedrukt op mooi stevig papier waardoor ze perfect te gebruiken zijn voor leuke DIY’s of door er voorjaars-bloemenslinger mee maken.

Kadootje van oogstuiteigentuin

Voor deze DIY’s kan je een pdf downloaden met een kleine selectie papieren bloemen; kadootje voor jou van Oogstuiteigentuin! Je vindt de stappenplannen hieronder in deze blog.

Benodigheden

 • A4 vel met illustratieve bloemen (zie download)
 • schaar
 • 6 satéprikkers
 • tangetje om satéprikkers mee te knippen
 • verf
 • kwast
 • tape en lijm

Stappenplan

DIY Taartprikkers met bloemen

Zorg voor een ondergrond die vies mag worden, bijvoorbeeld een oude krant. Knip de satéprikkers met het tangetje op verschillende lengtes. Schilder vervolgens de satéprikkers in verschillende kleurtjes. Laat even drogen. Knip ondertussen de bloemen en blaadjes uit. Plak evt. het papier op een kartonnetje (oud papier/verpakking) voor wat extra stevigheid. Je kunt de bloemen met een plakbandje vastplakken aan de satéprikkers en plak met lijm vervolgens dezelfde bloemen en blaadjes tegen de achterzijde aan. Zo heb je aan 2 zijden van de taartprikkers mooie papieren bloemen.

Benodigdheden

 • 6 bloemenstekers (zie stappenplan hierboven)
 • verf
 • kwast
 • 1 pakje à 500 gr droogklei (via Pipoos)
 • mesje

Stappenplan

DIY Bloemenstandaard

Deze snelle en eenvoudige DIY met Papieren bloemenstekers in een zelfgemaakte standaard is niet alleen heel mooi maar ook heel simpel te maken! Snij met een stanleymes de klei in het gewenste formaat. Wij halveerde de klei door de lengte en maakten er 2 gelijke stukken van. Zo kun je 2 bloemenstandaards maken, een voor jezelf en eentje om weg te geven, leuk toch! Kneed voorzichtig met je vingers randen van het blokje wat ronder, zodat het een ronde of ovale vorm wordt. De buitenranden maak je mooi rond, de onder en bovenzijde blijft plat zodat deze straks mooi op een kastje of tafeltje kan staan. Bedenk hoe je de bloemenstekers verdeeld over het blokje klei. Prik vervolgens met de bloemenstekers een gaatje in de klei, zodat je bepaald waar je de gaatjes wilt hebben. Haal de stekers eruit en schilder de standaard in een leuk kleurtje. Als de klei droog is steek de bloemenstekers erin.

Tip: wissel af met droogbloemen.

Meer recepten vind je in de kruideneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!