Recept: Valentijns kastanje-chocolade broodjes

Valentijnsdag

Valentijnsdag staat voor vele in het teken van de liefde. En trekken we de stoute schoenen aan om onze Valentijn de liefde te betuigen met een, dan wel anonieme, teken van liefde door een kaart te sturen. Tegenwoordig is het meer een commercieel dag geworden en kopen we allerlei cadeautjes, parfums en hartjes om onze geliefde te verrassen. Bij Oogstuiteigentuin houden we er meer van om iets met liefde en aandacht te maken met heerlijks wat de natuur ons geeft. En zo maakten wij dit keer deze Valentijns broodjes met kastanje-chocolade pasta. De kastanje-puree hebben we afgelopen herfst gemaakt en ingevroren. Mocht je geen kastanje-puree hebben ingevroren kun je dit recept ook maken met een blikje kastanje-puree. Of vervang de kastanjepuree door hazelnoten.

Ingrediënten

Oogst
Voor 1 glazen pot

  • 2 flinke el kastanje puree (uit de vriezer, zie recept Oogstuiteigentuin.nl of een blikje)
  • 200 g pure chocolade
  • 400 ml gecondenseerde melk (blik)
  • schone glazen pot

Bereiding

Kastanje-chocolade pasta

Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de gecondenseerde melk door de chocolade. Voeg de kastanje puree toe aan het chocolademengsel en meng goed door. Doe de kastanje-chocolade pasta in een glazen pot en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen. Sluit goed af en bewaar in de koelkast.

De kastanje-chocoladepasta is ong. 2 weken houdbaar in de koelkast. Vries je de pasta in dan is deze ong. 1,5 maand houdbaar.

Ingrediënten

Oogst

 • 1 blikje croissant deeg voor 6 grote croissants
 • kastanje chocoladepasta

Met frambozen-coulis

 • diepvries frambozen doosje
 • 50 gr suiker + 1 el water

Bereiding

Valentijns kastanje-chocolade broodjes

Rol het croissant deeg uit op een met bloem bestoven plank of schoon aanrecht. Druk de snijnaden van het deeg tegen elkaar aan zodat het deeg weer een geheel vormt. Rol met een deegroller het deeg iets dunner uit. Verdeel met een mes of lepel de kastanje-chocolade pasta egaal over het deeg. Rol het deeg in de lengte aan beide uiteinde naar binnen toe. Snijd het deeg vervolgens met een scherp mes in ong. 8 gelijke stukken. Leg de broodjes op zijn kant zodat je de chocolade swirl die ontstaat ziet. Vorm vervolgens met je handen de broodjes in hartvorm en leg op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de broodjes in ong. 6 minuten in de oven op 180 graden.

De kaart op de foto kun je downloaden als poster of kaart en geven aan je geliefde.

oogstfestijn pompoen editie

Meer recepten vind je in de pompoeneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!