Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woo-checkout-field-editor-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the mollie-payments-for-woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/oogstuiteigentuin.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Oogst uit eigen tuin | Leuke DIY's met Papieren bloemen

Wildplukken: Eetbare magnolia bloemen voor siroop en azijn

Wist je dat je de bloemen van de Magnolia kunt eten? In het voorjaar bloeit de Magnolia volop. Ik heb er helaas geen in de tuin staan, maar onze stagiair Tara heeft een prachtig exemplaar in de tuin staan. Zij mocht er op uit om de bloemen te plukken zodat we hiermee leuke recepten kunnen maken. De Magnolia is een bloeiende heester met tulp-achtige bloemen. De bekendste zijn wellicht de Magnolia’s met wit roze bloemen, hier zijn veel verschillende soorten in te vinden. Er zijn wel zo’n tachtig verschillende soorten bekend. De Magnolia bloemen die wij gebruikten voor de azijn en siroop heet, hoe toepasselijk, Susan 😉 en geeft de siroop en azijn, doordat we ze hebben iets langer hebben laten staan de mooie zachtroze en diep roze kleur.

Oogst

Voor ong. 750 ml
• flinke hand Magnoliabloemen
• 750 ml water
• 450 g suiker
• scheutje citroensap
• schone weckpot
• schone flesje

Magnolia siroop

Zorg ook hier dat je schone glazen flessen hebt, anders heb je de kans dat de azijn minder lang houdbaar is. Reinig de flessen door ze uit te koken in een grote pan met kokend water en soda. Spoel de flesjes goed uit en zet op een schone theedoek op de kop te drogen. Bekijk de Magnolia bloemblaadjes zodat er geen beestjes tussen zitten en verwijder deze. Kook ondertussen het water in een pan met de suiker, roer goed door met een pollepel totdat de suiker is opgelost. Doe de bloemblaadjes in weckpot en giet de siroop erover. Laat de siroop met bloemblaadjes een nachtje staan zodat de kleur van de blaadjes er goed in kan trekken. Zeef de siroop de volgende dag en verwijder de bloemblaadjes. Giet in de schone flessen en klaar is je Magnolia siroop! Wij maakten er rabarber-magnolia cupcakes mee met boter crème. Het recept vind je hier.

Oogst

Voor ong. 750 ml
• flinke hand Magnolia bloemen
• 750 ml azijn
• inmaakkruiden
• schone weckpot
• schone flesjes

Magnolia azijn

Zorg ook hier dat je schone glazen flessen hebt, anders heb je de kans dat de azijn minder lang houdbaar is. Zie het recept hierboven voor het reinigen van de flessen. Bekijk de Magnolia bloemblaadjes zodat er geen beestjes tussen zitten. Doe de bloemblaadjes in weckpot en giet de azijn erover. Voeg wat inmaakkruiden naar smaak toe. Zet de pot op een donkere, koele plek en laat een weekje staan om de kleur van de blaadjes goed in te laten trekken. Zeef de azijn en verwijder de bloemblaadjes. Giet de azijn in de schone flessen en klaar is je Magnolia azijn! Lekker om als dressing te gebruiken voor een voorjaarssalade met aardbeien en feta.

Meer recepten vind je in de kruideneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!