Recept: Voorjaarssalade met groene asperges, aardbeien en mozzarella

Ondanks alle perikelen in de wereld groeit en bloeit de natuur volop. En is de oogst rijkelijk in de moestuin. We kunnen nu volop (groene) asperges, spinazie en aardbeien oogsten. En combineer dit met een lekkere gedroogde ham en buffel mozzarella en voîla je hebt in een mum van tijd een goed gevulde salade op tafel. Wist je dat spinazie bomvol gezonde vitamine en mineralen zit. Ook asperges zijn een vitaminerijke lentegroente. En aardbeien zorgen voor het heerlijke zoetje en natuurlijk de lekkere rode kleur in het gerecht. De combinatie is natuurlijk een feestje op je bord! Haal de lente maar in huis met al dit heerlijks!

Ingrediënten

Oogst

Salade

  • 150 g Prosciutto ham
  • 350 gr groene asperges
  • Aardbeien
  • Verse spinazie of veldsla
  • 200 g Buffelmozzarella
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dressing

  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel honing

Bereiding

Maak eerst de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen en breng op smaak met peper en zout. Maak de asperges schoon en verwijder het houten uiteinde. Halveer de asperges en besprenkel met wat olijfolie, strooi er wat zout en peper overheen. Verhit een koekenpan en roerbak de asperges zo’n 5 minuten. Was de spinazie en verdeel over de borden. Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer. Verdeel de gegrilde asperges, Proscuitto di Crudo en de aardbeien met de buffel mozzarella over de borden. Sprenkel de dressing erover. Bestrooi met wat walnoten of geroosterede pijnboompitjes.

Tip: decoreer de salade met eetbare bloemen, bijvoorbeeld goudsbloem of komkommerkruid, uit de tuin.

Meer recepten vind je in de kruideneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!