Voorjaarsrecept: lentesmoothie met havermout, spinazie en munt

lentesmoothie

Je dag goed beginnen? Dat kan met deze verkwikkende lentesmoothie! Door de verse munt en spinazie zit dit drankje vol met vitamines om je dag toe te starten. Maak extra veel en giet in afsluitbare flesjes om te bewaren in de koelkast, zo kan je de volgende ochtend heerlijk genieten.

Groene smoothies kun je maken met allerlei bladgroentes. Maak ook eens een groene smoothie met boerenkool, sla of snijbiet. Op Oogstuiteigentuin.nl vind je ook postelein en banaan. Zie hier voor het recept.

Munt

Munt bevordertde spijsvertering en helpt tegen hoofdpijn en misselijkheid. Munt wordt vaak ook gebruikt in natuurlijke mondwaters vanwege haar antibacteriële werking.

Alle muntsoorten houden van een vochtige bodem en niet teveel zon. Zaai munt in mei of scheur vaste planten. Plant munt ± 50 cm uit elkaar. Ze worden ± 70 cm hoog. Let op: munt is een echte woekerplant en wandelt zo je tuin door!

In de keuken kan je munt gebruiken door een couscoussalade, in de smoothie met spinazie of als honingdressing lekker door de voorjaarssalade

Nog meer frisse recepten voor het voorjaar uitproberen?
Bekijk deze frisse lente kruidentheemix!

Ingrediënten

  • handvol spinazie
  • 1 banaan (evt. bevroren)
  • 250 ml kokosmelk
  • munt of citroenmelisse
  • 2 el havermout

Bereidingswijze

Schenk de kokosmelk in een blender en voeg de banaan, havermout en kruiden toe. Mix alles tot een glad mengsel. Schenk in een groot glas en garneer. met een blaadje munt of citroenmelisse.

Je kunt deze smoothie makkelijk een dag van te voren maken. Maak een extra portie en bewaar in een kleine glazen fles om de volgende dag mee te kunnen nemen voor onderweg naar je werk. Een heerlijke verantwoorde starter!

Probeer ook eens een smoothie met veldsla. Spinazie en veldsla kun je al in maart oogsten. Veldsla is een bom aan omega 3 –vetzuren. Of maak voor de variatie ook eens een smoothie met spinazie en blauwe bessen. Spinazie zit bomvol gezonde vitamine en mineralen. En blauwe bessen zit vol antioxidanten. Munt is weer goed voor de spijsvertering en geven de smoothie een frisse smaak. Citroenmelisse ruikt heerlijk aangenaam en ontspannend.

Meer verkwikkende recepten vind je in de
voorjaarskruiden editie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!